Je bent van plan een tattoo te laten zetten. Leuk idee natuurlijk, maar we vinden het van belang om je van tevoren te informeren over mogelijke risico’s en geldende regels.
Veiligheid en hygiëne
Omdat het bij het aanbrengen van een tattoo gaat om een ‘huiddoorborende’ handeling, moeten wij op een veilige manier te werk gaan. Dat doen we door de juiste werkwijze te volgen en juist gebruik te maken van onze apparatuur. Zo voorkomen we dat je wordt besmet met bloedoverdraagbare ziekten zoals hepatitis B en C. Bovendien kunnen door slechte verzorging en onhygiënische behandeling (zowel door jezelf als door de ‘behandelaar” ) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en je tattoo er niet mooier op maken.
Voordat je een tattoo laat aanbrengen vragen we je een toestemmingsformulier in te vullen (een verklaring). In dit toestemmingsformulier staan onder andere een aantal vragen over je gezondheid. Het invullen van het toestemmingsformulier is voor je eigen veiligheid. Het toestemmingsformulier blijft in ons bezit en wordt vertrouwelijk behandeld.
Voordat we overgaan tot het aanbrengen van de tattoo maken we de huid goed schoon, en desinfecteren deze. Wanneer het nodig is, scheren we de huid. Dit doen we altijd met een nieuw wegwerpscheermesje. Het aanbrengen van een tattoo moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen: de naald die door de huid heengaat mag nooit eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt. De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn. De inkt die we bij jouw tattoo gebruiken, zit in kleine inktcups en mag alleen voor jou gebruikt worden. Overgebleven inkt wordt weggegooid.
Tijdens het aanbrengen van een tattoo worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende afbeelding. De inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, NVWA, controleert hierop.
Overtollige inkt vegen we tijdens het aanbrengen met zachte tissues van de tattoo. Uiteraard zijn dit schone nieuwe tissues en worden ze direct na gebruik door ons weggegooid. We dragen tijdens het aanbrengen van de tattoo altijd handschoenen en vervangen deze telkens met nieuwe als we iets anders hebben aanraakt dan het tatoeëerapparaat, een tissue of je huid.
Na afloop wordt de getatoeëerde plek door ons verzorgd en afgedekt.
Wat wij afraden
Onder de 16 jaar een tattoo laten zetten
Tijdens je zwangerschap een tattoo laten zetten
Lijdend aan een van de onderstaande gezondheidsklachten een tattoo laten zetten:
– Diabetes
– Hemofilie
– Chronische huidziekte
– Contactallergie
– Immuunstoornis
– Hart-en vaatafwijkingen
– Bij het gebruik van antistollingsmiddelen
Op een van de volgende plekken een tattoo laten zetten:
– Op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan
– Op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op het lichaam voordoen.
Verboden
Tijdens het aanbrengen van een tattoo mag je niet onder invloed zijn van alcohol of drugs. Bij een vermoeden kunnen wij je de toegang weigeren.
Kinderen onder de vijftien jaar hebben geen toegang; het is verboden om kinderen jonger dan 16 jaar te tatoeëren. Bij twijfel vragen we om jouw identiteitsbewijs. En dit mogen we.
Wat je zelf kunt doen
Zorg dat je goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng ons op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat ze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn van een dermatoloog).
Onze eigen regels en richtlijnen
Na 2 keer niet nakomen van een afspraak is het maken van een nieuwe afspraak niet meer mogelijk. Eventuele aanbetalingen worden ook niet terugbetaald.
Op alle foto’s en ontwerpen berust het auteursrecht.
Verveelvoudiging en/of verspreiding zonder de vereiste toestemming van Diana is dan ook niet toegestaan. Tenzij anders afgesproken blijven de foto’s en ontwerpen eigendom van Haarlem Tattoo.
Alcohol- of drugsgebruik wordt niet getolereerd. Als we merken dat dat je toch hebt gebruikt voor de tattoosessie mogen we je weigeren. De aanbetaling vervalt hierbij.
Uiteraard mag je support meenemen, maar niet meer dan twee personen. Het wordt anders echt te druk in de ruimte. Het lijkt ons vanzelfsprekend dat de support jou niet onnodig nerveus maakt of ongemakkelijk laat zijn.
De prijs per mail opvragen? Let op: de gegeven prijs per e-mail is altijd een richtprijs. De totaalprijs kan goedkoper of duurder uitvallen, definitieve prijzen worden alleen in de studio zelf gegeven.
Wil je foto´s (laten) maken? Geen probleem, maar laat het ons wel van tevoren weten. Denk aan het effect van de flits op onze ogen bijvoorbeeld.
En verder
Voor het maken van een afspraak voor het zetten van de tattoo vragen we een aanbetaling. Wanneer deze voldaan is staat de afspraak vast. Eerder niet. De aanbetaling en eventuele schetskosten moeten vooraf worden voldaan. Betalen kan bij ons met pin of contant.
Een afspraak kun je maken via de telefoon of via de mail. Let op: annuleren kan alleen door te bellen. Wanneer je ons niet hebt gesproken, is de annulering nog niet doorgekomen.
Ook wanneer je een controle- /garantieafspraak niet nakomt, of niet tijdig (48 uur van tevoren, dat incl weekendagen!) afzegt, vervalt alle garantie. Je zult dan bij een vervolgafspraak weer materiaalkosten betalen, deze zijn 80 euro.
De restitutie van een aanbetaling vervalt bij het niet nakomen van een afspraak of controleafspraak, tenzij je op tijd hebt afgemeld.
Bijwerken van je tattoo wordt ingepland op een doordeweekse dag. Op de inloopdagen en op zaterdagen wordt er nooit bijgewerkt.