Diana Tattoo Art
all-round tattoostudio in Haarlem


Ik heb een idee voor een tattoo, moet ik dan eerst op gesprek komen?

Niet persé, maar Diana spreekt je graag van tevoren. Samen kunnen we beter bepalen welk ontwerp bij  je past. Ook wanneer je een bestaande afbeelding hebt, helpt het om erover in gesprek te gaan. Een tattoo is wat ons betreft niet iets waar je in een opwelling voor kiest. Goede voorbereiding is noodzakelijk. 

Twijfel je of een gesprek nodig is? Mail dan even.Mag ik ook gewoon vrij inlopen voor informatie of een prijsopgave? 
Diana werkt dan ook op afspraak.  Er is geen mogelijkheid om vrijblijvend binnen te lopen. Een afspraak houdt in, tijd voor jou. Je kunt deze eenvoudig via de site inplannen. Je kunt bij korte vragen ook gebruik maken van het formulier. Deze vind je hier terug. De afspraak om je tattoo te zetten maak Diana voor je. 

Wat neem ik mee naar een gesprek? 
Weet je nog niet goed weet wat je wilt laten zetten? Neem zoveel mogelijk printjes met ideeën mee. Of beter nog, maak een Pinterest bord aan met daarop jouw ideetjes en voorbeelden van tattoos die je aanspreken. 

Zo krijgen wij een goed beeld van jouw stijl en persoonlijke voorkeuren. 

Wil je tekst in je tattoo verwerkt hebben? Kijk dan alvast eens naar lettertypes. Hier vind je er heel veel.


Mag ik mijn eigen tekening meenemen?
Ja, natuurlijk mag dat. Soms moeten we deze wel bewerken, om de tekening geschikt te maken als tattoo. Wij behouden altijd het recht om een wens of specifiek ontwerp niet verder uit te voeren. Voor Diana is het belangrijk dat het ontwerp klopt. Een tattoo is een kunstvorm, geen stempelwerk. Om deze reden biedt Diana altijd de mogelijkheid om een uniek – en als tattoo geschikt – ontwerp te maken.


Ik kan niet tekenen, maar heb wel een idee op papier
Neem het vooral mee. Het maakt niet uit hoe primitief het (volgens jou) is. Ons geeft het een beeld van jouw voorkeur en stijl. En we love Pinterest. Je kunt ook een bord aanmaken met daarop alle ideetjes die je leuk vindt. En dat mogen foto’s, tekeningen, voorbeelden, filmpjes, van alles zijn.

Zijn er kosten verbonden aan een gesprek?
Nee, het gesprek is oriënterend en kosteloos.
Zodra we voor je gaan ontwerpen, zijn er kosten. Ontwerpen kost tijd, die wij er graag voor nemen, vandaar dat hier een vergoeding tegenover staat. Een ontwerp voor een kleine tattoo kost €25-, een grote(re) tattoo €50-. De betaling voor het ontwerp en/of de aanbetaling moeten worden voldaan wanneer we een afspraak maken voor het zetten van de tattoo. Gedetailleerde informatie over aanbetalen en de kosten van ontwerpen en zetten, vind je hier.

Het ontwerp past niet helemaal bij mijn idee
Dat kan, soms is het lastig om gelijk het juiste format te vinden. Als dit gebeurt, benaderen we de tattoo opnieuw. Het kan zijn dat de afspraak voor het zetten dan verzet moet worden, omdat er te weinig tijd overblijft voor het aanpassen van het ontwerp. Meer tijd is vooral nodig als als het idee radicaal verandert. De tattoo dient dan opnieuw uitgetekend te worden. Een kleinere aanpassing kan uiteraard altijd.
Soms moet je weer even langskomen om alles – suggesties en wijzigingen – door te spreken. Overleg daarom goed met ons wat je wilt en geef je ontwerper ook de vrijheid om te kunnen tekenen. Wanneer je teveel eisen en ‘beperkingen’ oplegt, is het geen soepel proces meer. Hiermee beperk je de ontwerper alleen maar.. het is een samenspel.


Moet ik (aan)betalen als ik een afspraak maak voor het zetten, en waarom? 
Wij reserveren tijd voor jou om de tattoo te zetten. Als jij (onverhoopt) last minute afbelt, ontstaat er een ongewenst gat in onze agenda. Annuleer je de afspraak tot uiterlijk drie dagen van tevoren? Je ontvangt een tegoedbon ter waarde van de aanbetaling. Bij annulering betalen we de aanbetaling – in geld – niet terug. Annuleer je korter dan drie dagen van tevoren? De aanbetaling (en dus ook het recht op een tegoedbon) vervalt. Je afmelding geldt alleen wanneer er echt contact met Diana is geweest. Dan weet je in ieder geval dat de afmelding ontvangen is.

Dien ik echt op tijd te komen?
Als er een afspraak staat, zowel voor het zetten of voor doornemen van het ontwerp, kom dan op tijd. Wanneer je te laat komt, komen we in de knel met de voorwaarden – rust, voorbereiding, overleg – die juist belangrijk zijn. 

Kom vooral ook niet te vroeg: we zijn dan wellicht nog met een andere klant bezig. En te vroeg is ook niet op tijd :-))Mag ik iemand meenemen?
Ja, dat mag. Maar realiseer je dat het soms een lange zit is en jouw ‘steun’ zich kan gaan vervelen. Hierdoor wordt het voor jou ook weer lastiger. Het beste is om alleen te komen. Wil je dat liever niet? Dan is het prima om een iemand mee te nemen.
Let op; Kinderen jonger dan 12 jaar mogen écht niet mee naar binnen, ook geen lieve baby’s die anders altijd rustig slapen. Een tattoo studio is geen plek voor kinderen. Het is dan ook niet toegestaan om kinderen mee te nemen bij een kennismakingsgesprek, tijdens het zetten, of bij het eventuele nawerk.


Kan ik bij Diana pinnen?
Nou, ik stuur je gewoon een betaalverzoekje. Dat is net zo makkelijk. 

Nazorg: moet ik smeren?
Na het zetten wordt de tattoo zorgvuldig door Diana ingepakt. Dit kan zijn met tattoo folie of gewoon huishoudfolie. Wanneer het plastic er na een paar uur afgaat, kun je de tattoo insmeren met een goede crème of vaseline, met smeren geldt; zo dun en zo min mogelijk. 
Schaf voor thuis een schone nieuwe tube crème aan. Een schone en nieuwe tube! Dus geen tube die nog ergens in een laatje ligt. Daar zitten bacteriën op en deze kunnen zorgen voor een ontsteking. Het insmeren van jouw nieuwe tattoo bevordert de genezing van de huid en houdt de korstjes iets zachter. Maar uiteindelijk moet je lichaam zelf de tattoo laten genezen. In sommige gevallen is smeren zelfs helemaal niet nodig.. 


Kan ik een tattoo cadeau geven?
Dat kan, Diana heeft waardebonnen. We doen er een mooie geschenkverpakking omheen. Je kunt ieder gewenst bedrag als tegoed op de bon laten zetten. Kijk voor de mogelijkheden eens hier.

Nalopen: ‘zit daar ‘garantie’ op? 
Heeft jouw tattoo na genezing een touch up nodig? Diana biedt de gelegenheid jouw nieuwe tattoo voor je na te lopen. Je mag hiervoor binnen drie weken en zes maanden na het zetten langskomen om dit kosteloos te laten doen.
Kom je pas na zes maanden langs met deze wens? De garantie is dan vervallen; je kunt tegen het normale uurtarief geholpen worden. Wanneer je een afspraak hebt staan voor het ‘nalopen’ en je komt deze niet na, dan vervalt ook de garantie en wordt bij een vervolgafspraak het normale tarief gerekend.Tattoos met as van overleden dierbaren 
Het zetten van tattoos wordt afgeraden door de controlerende instanties. Dit is op zich al reden genoeg om het niet te doen. Een andere goede reden om ervan af te zien, is dat as kankerverwekkend kan zijn.  Bovendien kunnen er ontstekingsreacties ontstaan die anders niet bij het zetten van een tattoo hoeven voor te komen. Diana zet geen tattoos met as en adviseert dit ook niet te laten doen.


Doet het zetten van een tattoo pijn?
Iedereen ervaart de pijn van het zetten anders. De ervaringen verschillen van persoon tot persoon. Het is lastig om te zeggen hoeveel pijn het doet, maar het pijnloos zetten van een tattoo is – bij ons – nog nooit gebeurd.

Is de inkt eigenlijk vegan? 
Diana maakt gebruik van  inktmerken zónder dierlijke toevoegingen en cruelty free geproduceerde materialen. Verder wordt, daar waar mogelijk in de shop gewerkt met plastic vrij, of afbreekbaar plastic gewerkt. 


Zijn er ook tattoo's die je niet zet?

Ja, het infinity teken: het welbekende achtje.. Die zet Diana echt niet meer. Die heeft ze in iedere variant en samenstelling wel gezet. Wanneer je een infinity teken uitkiest verteld het eigenlijk meer dat je niet goed weet wat je zou willen. En dan is een achtje een veilige keuze. Als je er voor openstaat mag je gewoon op gesprek komen en gaan we nadenken over wat je wel voor origineels zou willen. Diana kan je handvatten en ideeën geven om jouw idee te zoeken. Jij hoeft niet te tekenen, dat doet Diana voor je. Weet dan ook, wanneer het lastig is om voor te stellen, dat Diana je daarmee kan helpen. 


 
E-mailen
Map
Info
Instagram