Diana Tattoo Art
all-round tattoostudio in Haarlem

Waarom vingertatoeages zo lastig zijn, en ik ze héél soms zet... 


Of ik ook vingertattoos zet. Ik hoor de vraag maar wat vaak. In de meeste gevallen is het antwoord klip-en-klaar: nee. Toch is de wens soms zo bijzonder dat ik een uitzondering maak. Onder strikte voorwaarden natuurlijk, want garanties bieden we niet bij dit soort tattoo's  en nalopen is bijna altijd noodzakelijk. Diana over de do’s en dont’s van het tatoeëren van vingers en handen. 

IJdele hoop? 

Esmeralda en haar dochters melden zich in de studio. Ze willen dolgraag eenzelfde vingertattoo laten zetten. ‘Ai, dat doen we niet’ is de eerste reactie van tattoo-artiest Diana. Moeder en dochters willen het graag. Héél graag. De subtiele tattoos op hun vingers zijn wat hen betreft toch echt de allermooiste manier om hun onderlinge band te symboliseren. ‘De gedachte is erg mooi, maar een vingertatoeage kan vervagen of uitlopen’ legt Diana uit. ‘Meestal blijft een tattoo op je hand lang niet zo mooi als je hoopt, of verwacht.’

Nogal wat haken en ogen 

De dames zijn zich hiervan bewust: ‘Dat weten we. En toch willen we het heel graag.’ De nadelen worden nog maar eens uitgelegd. ‘In de eerste plaats is een vinger een van de meest pijnlijke plekken om getatoeëerd te worden. De huid is er erg dun, en al die vingerkootjes en gewrichtjes in de handen zijn behoorlijk gevoelig. Geen relaxt gevoel dus.’ De dochters en hun moeder laten zich er niet door weerhouden. ‘Soms gaat het tatoeëren van vingers of handen goed, dan blijft de inkt mooi zitten. Helaas vervagen vingertattoos in de meeste gevallen. Je hebt na een tijd niets meer dan een vlek over.’ 


Heldere voorwaarden 
‘We willen het heel graag een kans geven. Een ingewikkelde vorm is niet nodig. Gewoon drie kleine stippen onder elkaar. Dat Diana Tattoo Art op het eindresultaat geen garanties kan geven en adviseert de tatoeages, hoe klein ook, na te laten lopen, is helder. Ondanks, of misschien wel dankzij de heldere uitleg van Diana besluiten ze ervoor te gaan. En even later lopen er drie gelukkige vrouwen de tattoostudio uit; elke vrouw met drie sierlijke stipjes op een van de vingers. 


Subtiel geluk(t) 

Diana benadrukt graag dat vingertatoeages in de meeste gevallen niet fraai uitpakken. De inkt vervaagt snel, de lijntjes lopen uit. Na verloop van tijd houden de meesten er enkel een ontsierende vlek op hun vinger aan over. Iets waar een professionele tattoostudio natuurlijk niet trots op kan zijn. Daarom zet Diana Tattoo Art tatoeages aan handen en vingers dan ook enkel bij hoge uitzondering en altijd zonder garanties voor een duurzaam en mooi eindresultaat te geven. Desondanks was het een héél klein feestje om Esmeralda en haar dochters er blij mee te maken. Subtiel geluk(t) ;-)

 
E-mailen
Map
Info
Instagram